Kuru ve yıpranmış saçların bakımı;

En büyük sıkıntımız saçlarım kuru ve çabuk yıpranıyor! Kuru saçlar neden cansız gözükür; çünkü parlaklığını ve canlılığını koruyabilmesi için ihtiyacı olan nemi yeterince ememez ve saklayamaz. İşte bu yüzden kuru ve yıpranmış saçlar sağlıksız gözükür.

Saçlarınızın kurumasına ve yıpranmasına sebep olan doğal hayat koşullarını kısaca;

Beslenme bozukluğu, Aşırı güneş ışığına maruz kalma, Yüksek oranda klorlu suyla temas, Maşa, düzleştirici gibi yüksek ısı veren saç şekillendiricilerin yoğun ve özensiz kullanılması.

Bu saydığımız yanlışları günlük hayatımızda değiştirebilirsek saçlarımızı daha sağlıklı bir görüntüye ulaştırabiliriz.

Saçlarınız çok kuru ve çabuk kırılıyorsa tekrardan canlandırmak için evde uygulayabileceğimiz düzenli bakımlar mevcut. Ama öncelikle doğru bakımı uygulamak için saçınızın neden bu durumda olduğunu keşfetmeniz gerekmektedir.

Evde uygulayabileceğimiz bir kaç bakımı sıralarsak;

Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, badem yağı, jojoba yağı, hint yağı gibi destekleyici bakım yağları ile saçlarınıza kaybettiği gücü geri kazandırabiliriz.

Bu yağların içerisindeki E vitamini ve antioksidanlar saçlarınıza nem vererek hasarları onarmaya yardımcı olacaktır.

Evet uygulayabileceğiniz basit bir bakım önerisi olarak ;

Yarım çay bardağı yağ (ılık sıcaklıkta) saç derinize masaj yaparak uygulayın. Ardından diplerden uçlara doğru yağı saçlarınıza yedirin.

30 dakika kadar saçlarınızda beklettikten sonra (Saçlarınızı havlu ile sarabilirsiniz)

Saçlarınızı (sülfatsız – tuzsuz) şampuanlarla yıkayıp krem yapabilirsiniz.

Saç tiplerine göre üretilmiş her onarıcı bakım sizin saçınıza uymayabilir çünkü endüstriyel üretilen bu ürünler nedenini tam analiz edemediğiniz saç durumunuza göre size uygun ürün olmayabilir. Bu durumda bir uzmana danışmakta fayda vardır.